• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/vaazdokumanlari/
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905321561576
  • https://www.twitter.com/@vaazsitesi
Üyelik Girişi
Vaaz Kategorileri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam505
Toplam Ziyaret5113863
Site Haritası
Takvim
Vaaz Dokumanları
Recep ŞAHAN
recepsahan@hotmail.com
BU GİDİŞ NEREYE-2
10/03/2018

Şurasını da hemen belirtelim ki bütün suçu yabancılara atmak doğru bir yaklaşım da değildir. Biz toplum olarak giderek dünyevileşme hastalığına da yakalandık. En mütedeyyin ailelerimiz bile birçok değerini feda edebiliyor. Mesela tesettürün farz olduğuna iman ederek başını örten bacımız tesettürü de mutasyona uğratmada beis görmüyor. Makyajlar,  daracık ve rengarenk giyinmeler...vs.

Hiç kimse doğuştan kötü doğmaz. Her doğan fıtrat üzeredir. Kötü doğulmaz, yaşarken “ kötü” olunur. Bir çocuğun ilk “ana okulu” ailesidir.  Aile din eğitiminin de temelinin atıldığı yuvadır. Bunun için Allah Rasulü(sav) “çocuklarınız yedi yaşına geldiğinde namaz eğitimine başlayın” buyurmuştur.

Sağlam aile yapısı sağlam toplum demektir. Bunu bilen gâvurlar evvela ailemizi hedefe koydular. Bunu bir noktaya kadar başardılar da.  Şu Tv dizilerine bir bakın hele. Hangisinde örnek, mutlu, huzurlu bir aileyi anlatılıyor. Hep yasak aşkları, aldatmaları, boynuzlamaları, anlatıyor. Çıplaklık normal gösteriliyor. Alkol almak ve çıplaklık modern yaşam olarak lanse ediliyor. İnsanların bilincine bu pompalanıyor. Bu değişim akşamdan sabaha olmuyor elbet. Ama aradan yıllar geçince etkisi işte böyle ortaya çıkıyor. Nereye gittiğini bilmeyen, hedefi ve  gayesi olmayan, hazcı, şehvet düşkünü, kutsalı ve değerleri olmayanı boş nesiller zuhur ediyor. Bunlar uzaydan inmediler. Bizim toplumumuzda yetiştiler. Bizim eserimiz yani.

Diğer taraftan dünyevileşen toplumda DİN algısı da değişiyor. Anlayış şu: Din ve dine dair şeyler bu dünyada işe yaramaz. Din, ölülere lazımdır. Yaşarken din akla gelmez. Hayatta dinin eseri ya hiç yoktur ya da zayıftır. Çocuklarımızın manevi gıdası olan din eğitimi de ihmal ediliyor. Okullarda seçmeli ders olan Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamber’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçme oranları ne durumda? Aldığımız bilgilere göre pek ilgi yok. Veliler duyarsız görünüyor. DİB bile bu konuda hutbe okuttuğuna göre iş vahim demektir. Yine yaz Kur’an Kurslarına çocuklarını gönderme konusunda da çok duyarsız alileler var. Çocukların midesi doyurulurken gönlü aç bırakılıyor.

Bu gençlerimiz ana   okulundan lise sona kadar en az 13 sene zorunlu olarak bizim okullarımızda okuyor. Peki okullarımızda din, iman, ahlak adına  yeterli  eğitim veriliyor mu bu yavrularımıza? Okullarda hedef yüksek not almak olmuş. Notu yüksek olsun ama ahlakı ne olursa olsun anlayışı git gide yayılıyor.

 Okula giden bir öğrenci günlük 5-6 saati okulda geçiriyor. Bu demek oluyor ki günün ancak ¼’ünü okulda geçiriyor. Yani eğitim-öğretim sadece okulla olmuyor. Okul dışında ise sokaklar, televizyon, gazete-dergiler, internet, sosyal medya…vs. çok geniş bir alan var. Buralarda nelerle karşılaşılıyor? Aileden başlayarak topyekûn bir bilinçlenme olmalı.

Televizyonlarımız  ne alemde? Birçok Tv kanalından evlerimize “kanalizasyon” akıyor farkında mısınız? Seçici olalım.  Ülkemizin bekası için Mehmetçiğimizin başlattığı “Zeytin Dalı Harekatı” devam ederken bile TV’lerde o çirkef programlar hala yayınlanabiliyor. Bu programların ana konusu maalesef yasak aşklar, aldatmalar, cinayetler, tecavüzler…vs.  İnsanın içi kararır bunlara bakınca. Eskiden gazetelerin 3. Sayfasında okuduğumuz o haberler şimdi ana haber bültenlerinde. Bir yönüyle bu cürümler normalleştirilmiş oluyor. Kötülüğün yaygınlaştırılması o kötülüğü toplumda normalleştirmiş de oluyor.

Çocuklarımızın izlediği çizgi filmler ne kadar masum acaba? Çizgi film kanalları dahi tahribata yol açıyor. Orada bile cinsellik, şiddet söz konusu. Çizgi film kanallarının kaçında din, ahlak mili manevi değerler var? Çok azında. Hangi filmde güzel ahlak ve iyilikler teşvik ediliyor? Hangi çocuk programında cami, namaz, Kur’an,    anlatılıyor? Filmlerimizde iyilikler ön plana alınıp filmlerimiz iyiliğin zaferiyle bitiyor mu?  Gençler kitap okumuyor diyoruz. Öğrenci velileri günde kaç sayfa kitap okuyor ki?  Gençlerin    rol modeli olan hangi ünlü kişi kitap okuyor? Bu ünlüler magazin programlarında boy gösteriyorlar. Kiminle aşna-fişne yapıyorlar, kimle ne halt ediyorlar onlar anlatılıyor.   Filmdeki başrol oyuncusu uçkur peşinde olunca sonuç işte böyle oluyor. Peki o  başrol oyuncusunun elinde kitap olsa ya da camiye namaza gitse ne olurdu? Ne hazindir ki reyting kaygısıyla tarih dizilerinde bile aşk işlenebiliyor.08.03.2018



2015 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

SİZİN KADİR GECENİZ NE ZAMAN? - 19/05/2020
Sahi sizin Kadir Geceniz ne zaman? Çoğumuz Ramazanın 27. Gecesine odaklandık değil mi?
CENNETE TÜNEL AÇMAK - 05/05/2020
Cennet her Müslümanın hayalidir. Rabbimiz bizi bu dünyada sınava tabi tutuyor.
HÜZÜNLÜ RAMAZAN - 24/04/2020
Dünya aylardır Koronavirüs salgını ile boğuşuyor. Ülkemizde de hastalığın yayılmasını önlemek maksadıyla bir dizi tedbirler alındı.
HAYIRDA YARIŞMAK - 17/04/2020
Devletimiz tarafından “Biz Bize Yeteriz Türkiye” yardımlaşma kampanyası başlatılıp da bağışlar yağmur gibi yağmaya başlayınca aklıma Tebük seferi öncesi yaşananlar geldi.
İMAMLAR VE DOKTORLAR - 31/03/2020
Millet Koronavirüs ile savaşırken şu malum “hastalıklı kafa” yine ortalığı bulandırdı. Neymiş 150 bin imam bir doktor etmezmiş! İmamlar ile doktorları kıyas etmek ne kadar doğru dersiniz?
İYİ-KÖTÜ-ÇİRKİN - 18/03/2020
Bir süredir dünya gündeminin ilk sıralarında “Koronavirüs” yer alıyor. Koronavirüs’ün anavatanı Çin. Daha sonra dünya çapında yayıldı. “Acaba ülkemizde de vaka olur mu?” sorusu hep gündemdeydi.
CORONA MI SİGARA MI? - 04/03/2020
Bugünlerde gündem “coronavirüs”. Dünyada hızla yayılan ve ilk çıktığı Çin’de 2500 kişinin ölümüne sebep olan ölümcül bir virüsten bahsediyoruz.
NAMAZ EĞİTİMİ - 19/02/2020
Hayatımız ezanla başlar namazla biter. Doğduğumuzda ilk duyduğumuz “Allâhü Ekber” sözüdür.
MUSİBETLERİ NASIL OKUMAK LAZIM? - 05/02/2020
Dünya insan için bir imtihan yeridir. Dünya denen şu hanede iyi veya kötü denebilecek çeşitli olaylarla karşılaşırız. Nimetle de karşılaşabiliriz musibetle de.
 Devamı
Aydın Gökçe Bey'e Teşekkür
Sitemize Vaaz Ansiklopedisi olarak eklediğim bölüm Aydın Gökçe'nin Almanya'da görevli iken çeşitli kaynaklardan yaptığı vaazları alfabetik sıraya almasıyla oluşmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum.
Bu vaazlar ayrıca Dosyalar bölümünde de yer almaktadır. Vehbi Akşit
Vaaz Ansiklopedisi
VAİZLER KÜTÜPHANESİ
Hadislerle İslam
İslam Ansiklopedisi
Kur'ani Site
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436
Saat